Οι «αντιδράσεις» του Facebook ήρθαν!

1038 0

Δεν υπάρχει ακόμα κουμπί αποδοκιμασίας αλλά πλεόν έχουμε περισσότερες επιλογές.

Σήμερα (24/2/16) το Facebook μας παρουσίασε ένα set από εναλλακτικά συναισθήματα πέραν του “μου αρέσει” που υπήρχε μέχρι σήμερα. Τα κουμπιά αυτά ονομάζονται αντιδράσεις (reactions) και επιτρέπουν στους χρήστες να εκφράζονται με περισσότερες εκφράσεις.

Οι αντιδράσεις είναι η απάντηση του Facebook στo κουμπί αποδοκιμασίας, το οποίο ζητάει επιτακτικά η κοινότητα των απανταχού χρηστών. Συγκεκριμένα αυτό που ζητούσαν είναι ένα κουμπί το οποίο θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν όταν ένα σχόλιο ή ένα Like δεν θα είχαν νόημα. Οπότε ο Mark Zuckerberg πραγματοποίησε αυτήν την επιθυμία τους.

Τώρα πέρα από το “Μου αρέσει”, το οποίο παραμένει, έχουν προστεθεί και άλλα 5 εικονίδια, το “Τέλειο”, το “Χαχα”, το “Ουάου!”, το “Λυπάμαι” και το “‘Ελεος”. Αρχικά είχαν σχεδιάσει και δύο ακόμα, το “Ναιιι!” και το “Μπεδρεμένος” αλλά αποφασίστηκε να μην τα συνεχίσουν.

Τα εικονίδια αντιδράσεων εμφανίζονται αν τοποθετήσουμε το ποντίκι μας επάνω από το γνωστό σε όλους μας εικονίδιο “Μου αρέσει”, σε κάποιο από τα Posts των φίλων μας.

Σκοπός του Facebook είναι να συνεχίσουν να προσθέτουν και να επεξεργάζονται τις νέες αυτές δυνατότητες και να μάθουν από τον τρόπο που θα τις χρησιμοποιούμε. Με ένα νέο αλγόριθμο θα φροντίσουν να μετράνε την κάθε μια αντίδραση με τον ίδιο περίπου τρόπο που μετράνε και τα Like ώστε να αξιολογούνται οι αναρτήσεις κατάλληλα.

Μπορεί η νέα αυτή δυνατότητα να μην προσφέρει νέες μεθόδους στόχευσης διαφημίσεων, αλλά τα νέα δεδομένα μπορεί να φανούν ιδιαίτερα χρήσημα για τους διαφημιστές που θα μπορούν να πάρουν περισσότερα μηνύματα εκτός από την καταμέτρηση των Like.

In this article

Join the Conversation