Μάριος Μαραγκάκης: Ας ψάξουμε να βρούμε αυτά που μας ενώνουν σε κάθε επίπεδο της ζωής μας

497 0

Το Πάσχα είναι η εορτή της οικογένειας. Δεν νομίζω πως υπάρχει άλλη γιορτή στον χρόνο που να ενέχει μέσα της τόσο έντονα όλες αυτές τις βασικές αρχές που χαρακτηρίζουν την οικογένεια, την ένωση της με τις ρίζες της, το παρόν και τον σχεδιασμό της οικογένειας για το μέλλον.

Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς και ειδικά για την Ελλάδας μας. Περιγράφει συγκλονιστικά την έννοια της ανανέωσης, την έννοια του καινούριου διότι αισθανόμαστε ότι μετά από το Πάθος, τον πόνο, τις δύσκολες στιγμές πως ακολουθεί η Ανάσταση την οποία μπορεί ο καθένας να την δει όπως και όπου επιθυμεί στη ζωή του. Στην περίπτωση μας όμως την αντιμετωπίζουμε με απόλυτο σεβασμό καθώς μιλάμε για την Ανάσταση του Κυρίου μας.

Ο Έλληνας αγαπά την Ανάσταση και παρ’ όλο που οι πολιτικοί τείνουν να απαξιώσουν αυτή την έννοια, καθώς όταν την ακούμε από το στόμα τους χάνει το νόημα της, στην Θρησκεία είναι μια ολοζώντανη έννοια! Πηγαίνουμε κάθε χρόνο στην εκκλησία και παρακολουθούμε τις Άγιες αυτές μέρες με κατάνυξη ακόμα και όσοι δεν είναι βαθιά θρησκευόμενοι. Αυτή την εβδομάδα επενδύουμε όλοι μας χρόνο για να κοιτάξουμε μέσα μας. Το Δράμα του Θεανθρώπου που εξελίσσεται την Μεγάλη Εβδομάδα και η χαρά την Κυριακή του Πάσχα με την Ανάσταση του Κυρίου καθορίζει τα βήματα μας.

Ανάσταση μπορεί να υπάρξει σε κάθε πεδίο που επιθυμεί ο καθένας.

Μεγάλη η γιορτή του Πάσχα. Ας δώσουμε λοιπόν την δέουσα σημασία, ας αφήσουμε στην άκρη αυτά που μας χωρίζουν, ας ψάξουμε να βρούμε αυτά που μας ενώνουν σε κάθε επίπεδο της προσωπικής μας ζωής, στον μικρόκοσμο του εαυτού μας, στην οικογένεια μας, στο επάγγελμα μας.

Όσον αφορά τα παιδάκια που είναι ασθενείς μου και αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα θα φροντίσω με κάθε δύναμη που έχω ώστε να γίνουν καλά. Σέβομαι απόλυτα τον αγώνα τους και πρέπει να τους περάσω το μήνυμα ότι όσο επώδυνο είναι το σήμερα ακολουθεί η Ανάσταση δηλαδή η άφεση της ασθένειας στο αύριο.

Σχετικά με την πολιτική να σκεφτούμε ότι η αλλαγή σελίδας την οποία πιστεύει το έθνος μας είναι μια ευχή η οποία θα γίνει πραγματικότητα αν εμείς την στηρίξουμε με τον κατάλληλο τρόπο.

Χρόνια πολλά. Εύχομαι στον καθένα ότι επιθυμεί. Σκέψη, σύνεση, θρησκευτικότητα, αγάπη είναι τα μόνα που μπορούν να μας πάνε με επιτυχία και ευτυχία στο αύριο.

In this article

Join the Conversation