Ένα διαφορετικό καλοκαίρι στο… Όσλο

1219 0

Επιμέλεια: Ελένη Τσιάβο

Το Όσλο (νορβηγικά: Oslo‎) είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας.
Ιδρύθηκε το έτος 1040 ενώ είναι το οικονομικό και κυβερνητικό κέντρο της χώρας. Η πόλη είναι επίσης κόμβος του νορβηγικού εμπορίου, των τραπεζών, της βιομηχανίας και της ναυτιλίας. Αποτελεί σημαντικό κέντρο για τις ναυτιλιακές βιομηχανίες και το θαλάσσιο εμπόριο στην Ευρώπη.

Η πρωτεύουσα της Νορβηγίας αλλάζει δραματικά ανάλογα με τις εποχές. Μπορείτε να δείτε από πράσινα λιβάδια και ζεστές καλοκαιρινές μέρες, μέχρι χιονισμένα τοπία με πολλούς βαθμούς υπό το μηδέν.

Το Όσλο θεωρείται παγκόσμια πόλη και ταξινομήθηκε ως «Bήτα Παγκόσμια Πόλη» σε μελέτες που διεξήχθησαν από την Ομάδα Μελέτης και το Δίκτυο Παγκοσμιοποίησης και Παγκόσμιων Πόλεων το 2008. Κατατάχθηκε στην πρώτη θέση όσον αφορά την ποιότητα ζωής μεταξύ των Ευρωπαϊκών μεγάλων πόλεων στην έκθεση για τις Ευρωπαϊκές Πόλεις του Μέλλοντος του περιοδικού fDi, του 2012.

Το Όσλο διαθέτει πολλά και ποικίλα πολιτιστικά αξιοθέατα, που περιλαμβάνουν διάφορα κτήρια που περιέχουν έργα τέχνης του Έντβαρτ Μουνκ και διάφορους άλλους ξένους αλλά και αρκετούς Νορβηνούς καλλιτέχνες. Αρκετοί παγκοσμίου φήμης συγγραφείς είτε έχουν ζήσει είτε έχουν γεννηθεί στο Όσλο. Παραδείγματα είναι οι Κνουτ Χάμσουν και Ερρίκος Ίψεν. Η κυβέρνηση έχει επενδύσει πρόσφατα μεγάλα χρηματικά ποσά σε πολιτιστικές εγκαταστάσεις, υποδομές, κτίρια και φεστιβάλ στην πόλη του Όσλο.

Αξίζει να επισκεφτείς τη μαγική αυτή πρωτεύουσα ακόμα και καλοκαίρι.

Φωτογραφίες από τα κεντρικά σημεία της πόλης:

Καλό… Ταξίδι!

     

 

Με πληροφορίες από wikipedia

In this article

Join the Conversation