Σόφια: Φθινοπωρινή απόδραση στην “καρδιά” των Βαλκανίων

1156 0

Της Ελένης Τσιάβο

Το καλοκαίρι τελείωσε και οι πρώτες ψύχρες άρχισαν την εμφάνισή τους. Τα ταξίδια όμως δεν τελειώνουν και δεν έχουν εποχή.

Ο ήλιος ακόμα είναι δυνατός, αλλά το φθινοπωρινό δροσερό αεράκι έρχεται να μας θυμίσει πως ο χειμώνας πλησιάζει.

Δεν ήταν ένα ακόμα Σαββατοκύριακο, ένα τυπικό σαν όλα τα άλλα. Και μόνο η σκέψη πως είναι επίσημη αργία τη Δευτέρα (28η Οκτωβρίου), σε κάνει να νιώθεις μια ιδιαίτερη διάθεση για μίνι απόδραση. Εμείς επιλέξαμε έναν κοντινό προορισμό, μόλις μια ώρα αεροπορικώς από την χώρα μας.

Εξάλλου, τα χρώματα του φθινοπώρου κάνουν τις ήδη μαγευτικές ευρωπαϊκές πόλεις ακόμη ομορφότερες.

Επιλέξαμε την Σόφια της Βουλγαρίας.

Η πρωτεύουσα που χορεύει στην ρυθμούς της Ευρώπης!

Γνωρίζετε την Σόφια την αξιοπρεπέστατη πρωτεύουσα στην καρδιά των Βαλκανίων.

Χτισμένη στους πρόποδες του όρους Vitosha, η Σόφια είναι μια πόλη που επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις για τους ταξιδιώτες.

Ρομαντική, θρησκευτική, ρετρό, με σημάδια κατοίκησης από τα προϊστορικά χρόνια, η πρωτεύουσα της Βουλγαρίας χαράσσει τη δική της υπογραφή.

Μια πόλη ζωντανή και μοντέρνα, γεμάτη πάρκα αλλά και ιστορικά μνημεία που υπογραμμίζουν το πλούσιο παρελθόν της.

Το κέντρο είναι γεμάτο με επιβλητικές εκκλησίες, χριστιανικούς τρούλους, οθωμανικά τζαμιά και μνημεία του κόκκινου στρατού.

Κυριακή πρωί ξυπνάμε και κάνουμε την εξόρμησή μας στον κεντρικό πεζόδρομο της Σόφιας,Vitosha, που έχει κάθε λογής μαγαζιά – εμπορικά και εστίασης

Επόμενος προορισμός:

Το όρος Vitosha

Ο Εθνικός Δρυμός του όρους Vitosha είναι μια καταπράσινη όαση μια ανάσα από την πρωτεύουσα. Ειδικότερα, το βόρειο τμήμα του Εθνικού Πάρκου ανήκει στο δήμο της Σόφιας και είναι και το πιο αξιοποιημένο τουριστικά.

Τα μονοπάτια είναι ό,τι πρέπει για τους λάτρεις της πεζοπορίας και της ορειβασίας, ενώ μετά τον Ιανουάριο λειτουργεί εδώ και χιονοδρομικό κέντρο, στο οποίο φτάνετε εύκολα με τελεφερίκ από τη νότια άκρη της πόλης.

Και ζεστό καφεδάκι στο βουνό σε ένα από τα ωραιότερα εστιατόρια.

 

Συμπέρασμα: Η Βουλγαρία είναι σε ανάπτυξη και ειδικά οι μεγάλες πόλεις όπως η Σόφια δείχνουν τα ξεπερνάνε το παρελθόν και να μπαίνουν σε μια νέα τροχιά και είναι αρκετά αισιόδοξο.

Βάλτε στη ζωή σας τα ταξίδια, δεν σταματούν ποτέ να σας αιφνιδιάζουν και να σας γεμίζουν όμορφες εικόνες, αναμνήσεις και αισιοδοξία.

Εξάλλου, ποιος μπορεί να χορτάσει ταξίδια;

Next station???

 

In this article

Join the Conversation